B.PAŞA BELEDİYESİ MECLİS KOMİSYON RAPORLARI TARTIŞILDI

Bayrampaşa Belediyesi Meclis tatili ardından yapılan Eylül ayı toplantısında komisyon raporları tartışıldı. Meclis Başkanı Rasim Bilgehan başkanlığında toplanan Meclis Grubu gündem ile ilgili İmar, Hukuk, Sağlık, Dış İlişkiler ,Gençlik ve Spor Bütçe Kom

4.10.2015 13:36:00 0
B.PAŞA BELEDİYESİ  MECLİS KOMİSYON RAPORLARI   TARTIŞILDI
   

 

   Bayrampaşa Belediyesi Meclis tatili ardından yapılan  Eylül ayı toplantısında  komisyon raporları tartışıldı. Meclis Başkanı Rasim Bilgehan başkanlığında toplanan Meclis Grubu gündem ile ilgili İmar, Hukuk, Sağlık, Dış İlişkiler ,Gençlik ve Spor Bütçe Komisyonlarını tartışarak onayladı.

 CHP Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Abdul Fettah Dindar konu ile ilgili yaptığı konuşmasında belediyenin çelişkili raporlarını masaya yatırdı. Dindar şu ifadelere yer verdi. ‘’Eğer bir Belediye tasarruf edemiyorsa ve bunun yanı sıra en az yüzde %20 de yatırım yapmayı gerçekleştiremiyorsa gereken bir Belediye eğer bunu yerine getiremiyorsa  o belediyenin sonu iyi olmayacağı gibi hüsranla sonuçlanacaktır; diyen Dindar;

 Bir çok mal  alım ve yatırım stratejik performans planları arasındaki anormal farklar masaya yatırılmalı yeniden gözden geçirilmeli ve bunun hesabı da verilmelidir dedi.

Dindar; sözlerini şu şekilde sürdürdü.  5 tane Konteyner 1 adeti 36 bin TL- 200 adet Çöp kovası tanesi 400 TL- 20 adet sigaracıların kullandığı küçük kutular;tanesi 500 TL. Bu Astronomik  alımların fiyatları bir hayli çok yüksek  rakamlardır. Altıntepsi mahallesinde, merkez camii yanında park yapılmaktadır. Ancak bizde böyle bir bütçe kaynağı gözükmemektedir. 1200 kişiye Diş muayene hizmeti verilmektedir. Hasta kişi başına 50 Tl ödenmektedir. Bu fiyat sadece bir muayene ücreti için bir hayli çok yüksek bir rakamdır. Kömür yardımı 1000 kişiye 500 bin liralık yardım yapılmaktadır. Daha önce belirttiğimiz gibi ,Kömür yerine teknik alt yapısı hazırlanarak Doğal gaz sobası verilmesi daha uygun ve sağlıklı olacağını düşünüyorum ve bu ilkel problemi artık değiştirelim diyorum.

Spora ayrılan miktarın da yetersiz olduğunu belirterek istiyorum. Yine daha önce önerdiğim gibi her kulüp başına  yılda 10 Bin TL yardım yapılaması daha avantajlı olacağını sanıyorum. Veya ayda 1000 er lira destek ödenmesinin daha faydalı olacağının altını çiziyorum.

Ayrıca yatırım programı, stratejik ve performans planları arasındaki çelişkili rakamlara da anlam veremiyorum. Mesela Fen İşlerinde yatırım programı 24 250 000 iken, stratejik planında 15 750 000 dir. Performans planında ise bu rakam 15 400 000 TL dir. Burada anlaşıldığı kadarıyla  arada üç  farklı rakamlar gözükmektedir. Bu farkların nereden kaynaklandığının  açıklanmasını bekliyoruz.

Belediyenin 1. Altın yılında ve tanıtım  Dergisi’nde  Gelirimiz 117 239 819 lira iken giderimiz 142 691 488 gözüküyor. Aradaki açık 25 milyon Tl dir. Belediyenin toplam borcunun ise 87 milyon 267 bin 664 Tl dir. Bu kadar farklı rakamların ve çelişki beyanların Bayrampaşa halkı adına açıklanmasını istiyoruz.

 Ayrıca CHP Belediye Meclis üyesi Cüneyt Darılmaz da Giden Kaymakam ile ilgili Forum İstanbul da kiralanan konutun yerine ,yeni Kaymakam için Altıntepsi’de kiralanacak yeni konutun gerekçesini sordu ve olası bir güvenlik zafiyeti olup olmayacağı hususuna değindi.

 CHP Belediye Meclis üyesi İbrahim Kahraman’da Bayrampaşa Belediyesi tarafından Bayrampaşa halkına tahsis edilen Kemerburgaz da bulunan Bayrampaşa Piknik alanı işletmenin kimlere ve hangi ihale ile verildiğini sordu. Kahraman ayrıca verdiği soru önergesinde sözde ücretsiz olan piknik alanında araçlardan ücret alındığını ve bunun hangi mevzuata göre yapıldığını sordu ve yazılı olarak kendilerine verilmesini istedi. Kahraman ayrıca Cumhuriyet ve Zafer bayramlarının da neden kutlanmadığını sordu.  

 Belediye başkan yardımcısı ve Ak parti meclis grup sözcüsü Mustafa Demirkan konu ile ilgili yaptığı konuşmasında iddialara şu şekilde cevap verdi.  Belediyede görev yapan Müdürlüklerin yaptırdıkları işlerin tamamı vatandaşlarımızın kendi iradesiyle  ihalelere girip ve kazanmaları sonucunda alımlar yapılmaktadır dedi. Altıntepsi merkez camii önünde yapılacak  park alanını Büyükşehir gerçekleştirmektedir.  Sağlık hizmetleriyle ilgili Diş muayene tedavili hizmetlerinin  kişi başı 50 lira olması normaldir dedi. Kömür yardımıyla ilgili ise, her yıl olduğu gibi ve belirttiği gibi vatandaşa doğalgaz götürelim Fakat yaptığımız analizlerde teknik sorunlar var. Fakir,fukara vatandaşların çoğu kiracı. Dolayısıyla bu şekilde yoksula yardım yerine ev sahibine yardım yapmış oluruz diye kömürü devam ettirmekteyiz.

Milli bayram etkinlikleri ilgili Valilik nezdinde 29 Ekim Cumhuriyet bayramları ve 30 Ağustos zafer bayramları en iyi şekilde kutlanıyor, Dolayısıyla ilçemizde kutlanmasına gerek kalmıyor.23 Nisan faaliyetlerinde ise belediyemiz  güzel organizasyonlar gerçekleştiriyor.

Spora destek ile ilgili de Bayrampaşa belediyesi  imkanları dahilinde yeterli yardımı yapıyor diyerek cevaplanmasını  tamamladı. Bayrampaşa&Haberİstanbul

 

 

 

 

 

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

TUNA DAVET ORGANİZASYON SALONLARI

Deva Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Altan Ertan...

Ak Parti’nin Çalışkan Mahalle Başkanı Hikmet Koç Belediye Meclis Üyesi Adayı…

Raif Güler’in Açıklamaları Bayrampaşa’da Siyasi Dengeleri Değiştirdi..!

YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN KÖTÜ EKONOMİ BASIN AÇIKLAMASI...

CHP MECLİS ÜYESİ AV. ATİLLA ÖZEN’İN MECLİSTE CANLI YAYIN İZİN İSTEĞİ 6.KEZ RET EDİLDİ

BAŞKAN OVALI ÜÇ AYLARI KUTLADI...

MEMLEKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI OVALI:2023 MEMLEKET PARTİSİNİN ZAFERİ OLACAK...

MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Yeşil'den Bayram Tebriği...

Türkiye Değişim Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Bingöl'den Bayram Tebriği...

Memleket Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Ovalı'dan Bayram Tebriği...

?Maltepe?yi Maltepeliler yönetiyor?

HER ALANA DESTEK VERİYORUZ

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ KONVOY HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA?

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ TIRINA SINIRDA EL KONULDU?

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Efe, Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanlığı`na seçildi

Hababam Sınıfı Yeni Yılı Derin Cafe`de Kutladı

Atatürk İmam Hatipli Öğrencilerden Şehit Evine Taziye Ziyareti

Park ve bahçelerde kış hazırlığı

HALEPLİ ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜLDÜ

Abdullah Aydoğan'dan Tebrik Mesajı...

Ali Rıza Tünay'dan Tebrik Mesajı...

Doğan Erdal'dan Tebrik Mesajı...

Muhtar Murat Aytekin'den Teşekkür ve Bayram Tebriği...

Muhtar Enver Keleş'den Teşekkür ve Bayram Tebriği...

Başkan Mutlu Görevi Devraldı…

Mutlu Başkan Ve Meclis Üyeleri Mazbatalarını Törenle Teslim Aldı…

Bayrampaşa Mahalle Muhtarları Mazbatalarını Teslim Aldı…

Hasan Mutlu Başkan İle Bayrampaşa Mutlu Son Buldu…

Muhtarlıklarda Büyük Değişim…

?Maltepe?yi Maltepeliler yönetiyor?

HER ALANA DESTEK VERİYORUZ

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ KONVOY HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA?

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ TIRINA SINIRDA EL KONULDU?

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Efe, Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanlığı`na seçildi

Hababam Sınıfı Yeni Yılı Derin Cafe`de Kutladı

Atatürk İmam Hatipli Öğrencilerden Şehit Evine Taziye Ziyareti

Park ve bahçelerde kış hazırlığı

HALEPLİ ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜLDÜ