HÜSEYİN BÜRGE ANADOLU LİSESİ DÜNYAYA AÇILIYOR…

Bayrampaşa Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi Erasmus Projesiyle Türk Kültürünü Dünyaya Tanıyor…

13.06.2021 15:53:00 0
HÜSEYİN BÜRGE ANADOLU LİSESİ DÜNYAYA AÇILIYOR…

Okul İdaresinden Edinilen Bilgilere Göre Şu İfadelere Yer Verildi.

Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi, ortağı olduğu Erasmus+ projeleriyle Türk kültürünü dünyaya tanıtıyor. Okulun,  Avrupa Birliği tarafından 2 yıl hibe almaya hak kazanmış iki adet Erasmus+ projesi vardır. Projeler,  İngilizce öğretmenleri Şeniz ÖZ ve Latife KÖSE rehberliğinde yürütülmektedir.

Bunlardan ilki 2020 yılında kabul edilen, "eXploring, eXperiencing, Xpreading European Heritage" ( 3X EU Heritage- Avrupa Mirasını Keşfetmek, Tecrübe etmek ve Yaymak )  isimli KA229 Erasmus+ Okullar arası değişim ortaklığı projesidir. Projenin ortakları Almanya, İtalya, İspanya, Fransa ve Macaristan’dır. Projenin koordinatörü Almanya’dır.

 Projenin  amacı,  öğrenci, öğretmen ve ortak kuruluşlara,  ortak kültürel mirası korumaya ve  Avrupa kültürlerini tanımaya yönelik daha iyi bir anlayış ve bakış  açısı kazandırmaktır. Proje  esnasında  ortak olunan ülkelerdeki okullara, her ülkeden  öğrenci ve öğretmenler eşliğinde ziyaretler yapılacaktır. Ulusal ajans tarafından onaylanan ve ortaklarla yürütülecek proje, öğrencilere kendini geliştirme, kendi kültürlerini tanıtma ve farklı kültürleri tanıma imkanı tanımaktadır. Pandemi koşullarından dolayı ek süre alan projede şimdiye kadar e-twinning üzerinden ve aylık yapılan online toplantılarla çalışmalar yapılmışıtır. En kısa sürede yurt dışı ziyaretleri başlayacaktır.

Hibe almaya hak kazanan diğer proje, Erasmus+ Ka227 ‘’ My Biggest Dream-better world’’ (En Büyük Hayalim Daha İyi Bir Dünya) projesidir.

Proje,Türkiye,Yunanistan,Portekiz,Romanya,Bulgaristan,Kuzey Makedonya,Litvanya ve İtalya olmak üzere 8 ortaklı bir projedir.

Projenin temel amacı, dezavantajlı olanlar da dahil olmak üzere ortak okullardaki tüm çocukların kaliteli eğitim almalarını sağlamak için yenilikçi stratejiler geliştirmek, öğrencilerin sosyal ve kültürlerarası iletişim becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak ve motivasyonlarını artırmaktır.

eTWINNING PROJELERİ HIZ KESMİYOR!

Okulda ayrıca üç adet eTwinning projesi  yürütülmektedir. Yürütülen bu projeler, öğrencilere pandemi sürecinde moral ve motivasyon kaynağı olmuştur.

 1.Perusal in the Shade of an Old Tree:

"Perusal in the Shade  of an Old Tree" eTwinning projesi,Türkiye,Litvanya,Yunanistan,Italya,Romanya ve Hırvatistan’dan 19 ortakla yürütülen  uluslararası bir projedir. Proje,zeytin ağacını biyoloji, ekoloji, ekonomi gibi multidisipliner bir yaklaşımla öğrenmeyi  ve bu ağacın tarihteki edebi, felsefi ve sembolik anlamlarını keşfetmeyi amaçlamıştır. Öğrencilerle birlikte daha fazla insanın çevreye duyarlı olması, daha yeşil, daha temiz, daha huzurlu bir dünya için ve dünyanın daha fazla ağaca sahip olması için çalışmalar yürütüldü.

2. The Woman has a Name:

"The Woman Has a Name " eTwinning projesi, Türkiye, Ürdün, Romanya, Hırvatistan ve Ukrayna'dan 16 ortakla yürütülen uluslararası bir projedir.

Proje, müzelerdeki kadın eserlerinden yola çıkarak kadınların yönetimde, günlük yaşamda, iş çevresinde ve ailedeki yerini göstermeyi hedeflemiştir. Amaç,  dünya kadınının 9000 yıllık geçmişinden günümüze ulaşan, somut kültür varlıklarını tanıtmaktı. Kadının tarihteki başarılı öyküsünü anlatmaya çalışıldı, bu kapsamda birçok etkinlikler gerçekleştirildi.

 3.Ecco Homo / First People

"Ecco Homo/First People "Türkiye,Ürdün,Romanya,Hırvatistan ve Ispanyadan 13 ortakla yürütülen uluslararası bir eTwinnig projesidir. Paleolitik Dönem İnsanını araştırmayı hedefleyen proje,  Arkeoloji müzelerinin ilk seksiyonlarındaki eserler üzerinde çalışmıştır.

Proje,  yeryüzündeki ilk insanların peşine düşüp, proje ortaklarıyla Arkeoloji müzelerinde Paleolitik Dönem İnsanını araştırmayı hedeflemiştir. Müzeleri eğitim amaçlı kullanarak tarihsel bilgiyi öğrencilere en doğru ve etkileyici bir biçimde  öğretmek hedeflenmiştir.

 Yürütülen bu projeler sayesinde, öğrenciler kendi kültürlerini tanıtma ve Avrupa ülkelerinin kültürünü tanıma, tarih, müzik, felsefe ve doğa sevgisi kazanma, ekip halinde çalışma, yabancı dil becerisini geliştirme fırsatı yakalamıştır. Projeler, öğrenciler tarafından istekle ve coşkuyla yürütülmektedir.

Hüseyin Bürge Anadolu lisesi camiası,  bu projelerin ortağı omaktan çok memnundur ve yürüttükleri  projelerle farkındalık yarattıkları için öğretmen ve öğrencileriyle gurur duymaktadır.

Projeler sırasında yardımlarını esirgemeyen, projede yer alan öğretmen ve öğrencileri her zaman destekleyen okul müdürümüz Arif ÇELİK’e teşekkürü borç biliriz.

Bayrampaşa ve Haber İstanbul Gazeteleri

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

TUNA DAVET ORGANİZASYON SALONLARI

Deva Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Altan Ertan...

Ak Parti’nin Çalışkan Mahalle Başkanı Hikmet Koç Belediye Meclis Üyesi Adayı…

Raif Güler’in Açıklamaları Bayrampaşa’da Siyasi Dengeleri Değiştirdi..!

YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN KÖTÜ EKONOMİ BASIN AÇIKLAMASI...

CHP MECLİS ÜYESİ AV. ATİLLA ÖZEN’İN MECLİSTE CANLI YAYIN İZİN İSTEĞİ 6.KEZ RET EDİLDİ

BAŞKAN OVALI ÜÇ AYLARI KUTLADI...

MEMLEKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI OVALI:2023 MEMLEKET PARTİSİNİN ZAFERİ OLACAK...

MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Yeşil'den Bayram Tebriği...

Türkiye Değişim Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Bingöl'den Bayram Tebriği...

Memleket Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Ovalı'dan Bayram Tebriği...

?Maltepe?yi Maltepeliler yönetiyor?

HER ALANA DESTEK VERİYORUZ

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ KONVOY HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA?

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ TIRINA SINIRDA EL KONULDU?

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Efe, Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanlığı`na seçildi

Hababam Sınıfı Yeni Yılı Derin Cafe`de Kutladı

Atatürk İmam Hatipli Öğrencilerden Şehit Evine Taziye Ziyareti

Park ve bahçelerde kış hazırlığı

HALEPLİ ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜLDÜ

Deva Partisi Belediye Başkan Adayı Altan Ertan Tek Rumeli TV Ekranlarında Merak Edilen Düşüncelerini Anlattı…

BBP Belediye Başkan Adayı Kemal Kahveci Tek Rumeli TV’de Ekranlarında Projelerini Anlattı…

BBP Belediye Başkan Adayı Fedai Karakol Tek Rumeli TV’de Ekranlarında Projelerini Anlattı…

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Hakan Arabacı Tek Rumeli TV Ekranlarında Merak Edilen Düşüncelerini Anlattı…

Başkan Adayı Mutlu Tek Rumeli Tv' de Projelerini Anlattı…

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hülya Hoca Tek Rumeli Tv Ekranlarında Projelerini Anlattı…

Başkan Adayı Ertan; ''Bayrampaşa Deva Bulacak''

ABP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Selman Kılıç...

Zafer Partisi Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Av. Tarkan Güler...

Milli Yol Partisi Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Zeki Denizli...

?Maltepe?yi Maltepeliler yönetiyor?

HER ALANA DESTEK VERİYORUZ

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ KONVOY HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA?

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ TIRINA SINIRDA EL KONULDU?

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Efe, Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanlığı`na seçildi

Hababam Sınıfı Yeni Yılı Derin Cafe`de Kutladı

Atatürk İmam Hatipli Öğrencilerden Şehit Evine Taziye Ziyareti

Park ve bahçelerde kış hazırlığı

HALEPLİ ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜLDÜ