Tarih: 13.07.2019 04:07

Otogar Otoparkı 1 Saat Ücretsiz...

Facebook Twitter Linked-in

Bayrampaşa`da bulunan ve  230 dönüm arazi üzerinde kurulmuş olan otogar  Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği 25 yıllık sözleşmenin süresinin 5 Mayıs 2019 tarihinde bitmişti.

İşletmeci derneğin kullanım hakkı süresinin 25 yıl daha uzatılması talebinde bulunduğu ancak uzatılmadığı yapılan müzakere sonucunda  İSPARK A.Ş tarafından işletilmesine karar kılındığı öğrenildi.

Büyük İstanbul Otogarı`nın yeni otogar alanı yapılıncaya kadar İSPARK A.Ş. bünyesinde işletileceği  mevcut işletmeci olan Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile yapılan müzakerede

Büyük İstanbul Otogarı bünyesinde bulunan otopark işletmesinin elde edilecek gelirin yüzde 25`inin İBB`ye ödenmesi ve otoparkın ilk 1 saat ücretsiz olması kaydıyla 5 yıl süre ile İSPARK`a devredilmesine karar verildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ?Daha önceki idarenin de planladığı bizim de katıldığımız gibi taşınması gündemde. Bu süreci hızlandıracağız. Bu alan otogar olmaktan çıkmış durumda, çevresini etkiler biçimde metruk duruma düştü. Hızlıca temizlenip düzeltilmesi gerek. Teknoloji merkezine dönüştürme projemizi de meclisimizde ve idaremizde tartışacağız? dedi.

Bayrampaşa ve Haber İstanbul Gazeteleri

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —