Tarih: 06.12.2015 22:52

İDEALİST DİŞ HEKİMLER DERNEĞİ AFAD DİSİAD VE FATİH BLD İŞBİRLİĞİ DİŞ SAĞLIĞI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Fatih Belediyesi, İdealist Diş Hekimleri Derneği, Afad ve DİSİAD işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile İstanbul’daki Suriyeli çocukların diş bakımları yapıldı. Eminönü Meydanı’nda Suriyeli çocuklara yapılan diş bakımı etkinliğine katılan ve diş doktoru olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de çocuklarla ilgilenerek, dişlerini kontrol etti.

 Projeyi hayata geçiren  İdealist Diş Hekimleri Derneği Başkanı Muzaffer Erdoğral Deah’ın projesinin hayata geçmesinden dolayı mutluluğunu ifade ederek, “İdealist Diş Hekimleri Derneği olarak biz geçtiğimiz Şubat ayında Amerika’da öldürülen bir diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat’ın Türkiye’de Suriyeli çocuklarla ilgili yapmak istediği bir çalışma üzerine kurduğu hayali gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Bu proje çerçevesinde üç ayaklı bir proje yaptık. Bunlardan bir tanesi İstanbul’da ki Suriyeli çocuklardı. Bir diğeri Hatay Reyhanlı da yetimhanelerde kalan çocuklardı. Bu projedeki asıl maksadımız yeryüzünde var olan şiddette ve zulme karşı çıkıp mazlumun yanında olduğumuzu göstermek” diye konuştu.

Suriyeli çocuklarla yakından ilgilenen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise etkinliğin Deah’ın projesinin devamı olduğunu dile getirerek, “Amerika’da bir ırkçı tarafından öldürülen Deah Barakat’ın eşi ve arkadaşlarının başlattığı projenin adını mülteci gülüşü koymuştu. Bu proje nihayete ermeden de saldırıya uğrayıp şehit oldu. Bizde İdealist Diş Hekimleri Derneği, AFAT, KASAT ve bazı sponsor kuruluşlarla birlikte bu projeyi yürütüyoruz. Hedefimiz bu gördüğünüz TIR’la 25 tane kamptaki çocukları ziyaret etmek. 6- 12 yaş arasında ki çocuklara flor yapmak ve diş seti dağıtmak” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında kamplarda kalan ve İstanbul’da yaşayan binlerce Suriyeli öğrencinin diş bakımının yapılması hedefleniyor. Bayrampaşa&Haberİstanbul

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —