Tarih: 16.10.2024 11:33

Hür Düşünce Hareketinden Anayasa İle İlgili Basın Açıklaması…

Facebook Twitter Linked-in

Değerli üyelerimiz ve Saygıdeğer Halkımız;

Ülkemizde uzun zamandır gelişen olayları üzülerek takip etmekte ve gerekli eylem ve tedbirleri almakla beraber olması gereken irade ile devam etmekte olduğumuzu bilmenizi isteriz. 

Gerek Anayasal tartışmalar olsun gerek ekonomik buhran ve hatta sosyal hayatın yaşanmaz hale gelmesinin sebeplerinden biri olarak görülen siyasilerin ‘halkın istemediği’ kararlara imza atmak pahasına tarihi hatalar yapmaktadır. Hamasetin ve global buhranın ülkemizde ki iz düşümlerinden çıkamayan siyasi kadroların, halkın hak ettiği huzuru yaşayamamasının, zayıf kalmış kurum eylemlerinin halk üzerinde yarattığı güvensizlik hissinin, kadınlarımız ve çocuklarımız üzerinden yapılan siyasetin ve korunamayan kadın ve çocuk haklarının hatta ‘korunamayan milli şuurun’ onurlu milletimiz üzerinde bıraktığı gözlemleri an be an çalışmaktayız. 

Yaşanan her olayın hukuki yapısı dahil sosyolojik getiri ve götürülerini, akademik kadromuz dahil olmak üzere iç ve dış çalışmalarla yürütüyor olduğumuzu ve hazırlıklı olduğumuz birçok konuyu, halkımızla, yeri ve zamanı geldiğinde paylaşacak olduğumuzu belirtmek isteriz. 

Sürecin yıpratıcı olduğunu ve hepimizin milli irade adına -her zaman olduğu gibi- ayakta kalarak buhran zamanlarını ‘‘Milletimizin Ferasetile’’ atlatacak olduğumuzu bilmekteyiz. Bu gibi kaos ortamlarında mutlak idrakte kalınması gerekliliği, hepimizce anlaşılması ve çalışılması gereken bir konu olarak öne çıkar/çıkacaktır. 

Her süreç kendi başladığı yere döneceği gibi haklı kurtuluş ve kuruluş gururumuzun sürecini ‘‘amaçta birlik şiarıyla’’ atlatacağımızdan şüpheniz olmasın. Güncel süreçlerin yıkıcı etkilerine kapılmadan, yönü birbirimize yönelik bakış açısında buluşmayı bu sürecin en önemli parçası olarak görmekte ve olması gereken el birliğinde kalmayı önermekteyiz. Elbette bahsimiz eylemsiz kalmak değil, bilakis eylem gerektirecek işlerde uzmanlık geliştirerek, gerekli zamanı doğru kullanmaya yönelik eylem amacını olumlu yönde tutmaktır. 

Bu uğurda bir arada olmaktan gurur duymakla beraber Türk Bilincine yapılmış her çeşit yatırımı değerli bulmaktayız. Bu süreçte birbirimize olan sorumluluklarımızın farkında olarak, potansiyelimizi doğru kullanmanın yollarında ki çözüm önerilerinde, milletimizin her bireyine kapılarımızın ardına kadar açık olduğunu bilmenizi isteriz. 

Bu yüz yılın Atatürk’ten aldığımız ödevin samimiyetinin sınanacağı bir yüz yıl olduğunu unutmadan çalışmalar yapmanın değerine odaklanmanın en akıllıca çıkış yolu olduğunu tüm kamuoyuyla paylaşmayı ödev biliriz. 

(Süleyman Aksoy / Genel Başkan)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —