Tarih: 12.06.2024 21:35

Türk Dünyası Sevdalıları Türk Dünyası Mahallesinde Buluştu…

Facebook Twitter Linked-in

Programa Toplumsal Esenlik Derrneğin Kurucu Başkanı  Türkçü Akademisyen Cemil Kılıç, Çepni Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Muhammet Arif Recep Genç, Gagauz Türk  Akademisyen Sevgi Erenol, Yesevi Bektaşi Cem Vakfı Başkanı Şahin Çolak,’ın Yanı Sıra, Bir Çok Akademisyenler ve Türk Dünyası Sevdalıları Katıldı. 

 

Programın Ev Sahibi Cemil Kılıç Yaptığı Konuşmasında; ’’Bumin Kağan, İstemi Kağan, Mukan Kağan, Kutluk Kağan, Kapgan Kağan, Bilge Kağan, Kültigin, Tonyukuk Bizleri Burada Bulunan Türk Dünyası Mahallesine Çağırdığı İçin  Bizde Türk Dünyası Sevdalıları Olarak Buraya Gelmiş Bulunuyoruz.  

 

Bilindiği Gibi Bugün Şanırak Altında Türk Kağanlığı'nın Kuruluşunun 1472. Yılı Dolayısıyla Bir Arada Bulunmaktayız. Dünyada İlk Türk Devletin Kurucusu Olan  

Bumin Kağan'dan Asırlar Sonra T.C Türk Devletini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurmuştur. Atalarımızın Torunları Olarak Bu Kutlu Yolda Nesillerimizle Yürümeye Devam Edeceğiz’’.Diye Söz Etti. 

 

Çay Faslı İle Devam Eden Programda Sembolik Kımız İkram Edilmenin Yanı Sıra ,Türk Dünyası İçin Özel Kupa Üreten Ünlü Osmar Firması Yönetim Kurulu Başkanı Osman Duman Tarafından Cemil Kılıç’a Özel Ayyıldız Ödül Taktim Edilmesiyle ve Hatıra Fotoğraf Çektirilmesiyle Program Son Buldu.

(Bayrampaşa ve Haber İstanbul Gazeteleri)    

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —