Türkiye Bosna Sancak Derneği Okulu Törenle Açıldı…

Türkiye Bosna Sancak Derneğince Yaptırılan Okul Törenle Eğitim Öğretim Sezonunda Açıldı…

23.09.2024 14:48:00 0
Türkiye Bosna Sancak Derneği Okulu Törenle Açıldı…

Derneğin yöneticilerin yanı sıra,kadın kolları ve gençlik kollarının birlikte çalışmalarını yürüttüğü “okul kampanyası” muhteşem bir eserle neticeye kavuştu.6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören şehirlerimizden Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki Durantaş mahallesinde yapımı tamamlanan “Türkiye Bosna Sancak Derneği İlkokulu ve Ortaokulu” öğrencileriyle buluşarak, eğitime başladı.

Okulun açılışı törenine İstanbul’dan yaklaşık 70 kişilik heyet bu tarihi anıya tanıklık etmek törene katıldı. okulun yapımı için desteklerini esirgemeyen hayırseverlerin de katılığım sağladığı Gaziantep kardeş derneklerinden Adana Bosna Sancak ve Sivas Bosna Sancak’ın başkan ve yöneticileri törene iştirak edenler arasında yer aldı.

Türkiye Bosna Sancak Derneği İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılış törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Güneş, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tutin Belediye Başkanı Selma Kuçeviç, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Demirok, 21. Dönem Milletvekili Bahri Sipahi, İYİ Parti Bayrampaşa Kurucu İlçe Başkanı Raif Güler, Yıldırım Mahallesi Muhtarı Adnan Liçina, Bosna Hersek Dostları Vakfı Başkanı Saffet Erdem, Adana Bosna Sancak Derneği Başkanı Kasım Gül, Sivas Bosna Sancak Derneği Başkanı Erol Sevim, Türkiye Bosna Sancak Derneği Eski Başkanı Zahit Büyükbayrak’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaşımız katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından okul dualar edilerek, kurdeleler kesilerek açıldı.Vali Kemal Çeber, Dernek Başkanı Prof. Dr. Sedat Ziyade, Kadın Kolları Başkanı Sabiha Tüzünoğlu ve beraberindekiler açılışın ardından sınıfları birlikte gezdi, öğrencilerle sohbet etti, hazırlanan çanta ve kırtasiye setleri çocuklara hediye edildi.

3,5 dönüm arazi üzerine inşa edilen Türkiye Bosna Sancak Derneği İlkokulu, 4’ü ilkokul, 4’ü ortaokul ve 1’i de anasınıfı olmak üzere toplam 9 derslikten oluşuyor. Yaklaşık 190 öğrenciyle eğitime başlayan okulda spor salonu ve laboratuvar gibi alanlar da yer alıyor.

Yapılan konuşmalarda yarınlara bırakılacak en güzel mirası kutlu eğitim yuvasını yapmak için atılan her adım, gösterilen her emek için minnettar olunduğu bu anlamlı yolculuğa çıkarılmaya vesile olan tüm hayırsever dostlara teşekkür vurgusu yapıldı.

(Bayrampaşa ve Haber İstanbul Gazeteleri)