Türksoy Genel Sekreteri Türk Dünyası Stk'larıyla Buluştu...

Kültür Sanat Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan RAEV İstanbul da Türk Dünyası Stk’larıyla Buluştu…

5.02.2023 20:55:00 0
Türksoy Genel Sekreteri Türk Dünyası Stk

 RAEV ziyaretleri çerçevesinde Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanlığı öncülüğünde İstanbul’da faaliyet gösteren Türk Dünyası STK Başkanları ile diasporadaki Türk kültür ve sanat çalışmaları ile istişarede bulunmak üzere bir araya geldi.

 

Avrasya Federasyonu’na bağlı Zeytinburnu’ndaki Afganistan Türkmenleri Derneği’nde gerçekleşen buluşmaya; Avrasya Federasyonu üye STK Başkanlarının yanı sıra Suriye Türkmen Dernekleri Federasyonu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği; Kumuk, Gagauz, Nogay ve Karapapak temsilcileri; Kırgız, Özbek, Uygur, Türkmen, Kazak ve Azerbaycan Türkleri; ile Kırım ve Afganistan Türkleri temsilcileri katıldılar.

Genel Sekreter Raev, TÜRKSOY’un diasporadaki Türk Dünyası STK’nın kültür-sanat çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini belirterek, soydaş başkan ve yöneticileri Türksoy’un etkinliklerine katılmaya davet etti. İstanbul’da Avrasya Federasyonu ile işbirliğinde Eylül ayı başlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı Türk Dünyası Şöleni yapılacağı müjdesini verdi.

Toplantıda söz alan diasporadaki soydaş/göçmen stk başkanları kültür-sanat çalışmaları ile ilgili görüş ve önerilerini ilettiler. Diasporadaki sivil toplum örgütlerinin kültür-sanat çalışmalarına destek verilecek olacak olmasının önemli bir adım olduğunu belirten Avrasya Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz; TÜRKSOY etkinlik ve faaliyetlerinde soydaş/göçmen STK’larımızın bilgilendirilmesi ve davet edilmesi TÜRKSOY ile birlikte yıl içerisinde ortak Türk dünyası kültürel etkinliğin düzenlenmesi Etkinliklerimiz için yurt dışından Türk cumhuriyetleri ve Afganistan’dan müzik ve dans gruplarının getirilmeleri STK’larımızın birkaç kültür sanat etkinliklerine ve kültürel yayınlarımızın neşredilmesine TÜRKSOY’un destek olması Federasyonumuzun inşaatları yeni biten biri burada diğeri Aksaray’da 5’er kattan oluşan iki binası bulunuyor. Bu bina merkezlerinde “Türksoy Kütüphanesi” kurulması konusunda destek verilmesi gibi diasporadaki soydaş-göçmen stk’ların ortak taleplerini iletti.

Avrasya Federasyonu Başkanı İsmail  Cengiz konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkistan coğrafyasında edebiyat alanında tanınmış bir şahsiyetin bizlerle görüşmek istemesi hepimizi mutlu kılmıştır. Sözlerimi TÜRKSOY Genel Sekreteri’nin 11 Kasım 2022 tarihli Türk Devlet Başkanları Zirvesi sonrası atığınız twit mesajı ile bitirmek istiyorum: “Yaşasın Türk Dünyası… Yaşasın Türk Birliği…”

Toplantı bitiminde TÜRKSOY Genel Sekreteri’ne “milli çapan” giydirilerek, Türkistan motifli çini bir tabak, Kongrat At Tabolosu ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

Davetlilere Türkistan pilavı ikramında bulunan Programa katılanlar arasında Avrasya Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz’in yanı sıra, Afganistan Türkleri Derneği Başkanı Fehim Işık ve Abdulmennan Gül, Abdulrahim Sağlar, Abdurreşit Melen, Ekber Atai, Sefer Atai, Halmehmet Şentürk, DATÜB Genel Sekreter, Fuat Uçar, Suriye Türkmen Dernekler Fed. Bşk. Tarık Cevizci, Irak Türklerini temsilen Savaş Avcı ve Kemal Beyatlı, Afganistan Türklerini temsilen Celal Şahap, Settar Reis, Murat Nazar, Ramazan Yurttash, Berna Sefer, Gülşirin Beyler, Aslan Türkmen, Fazıl Ahmet Sönmez, Abdusselam Müftüoğlu ve Platform Başkanı Abdulgafur Turan, Kumuk Türkleri Başkanı. Zümrüt hanım, Özbek film  Nadira Hanım, Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Derneği . Başkanı, Sefer Karakoyunlu, Doğu Türkistan Dayanışma Derneği. Başkanı Yusuf Yusufoğlu ile kadın kolları Başkanı Ravşan Tursun, Karapapak-Terekeme Dermeği. Başkanı Engin Aybirdi ve Zeytinburnu Akil Adamlar Dermeği Başkanı Ozan Karasay, Uygur Türkleri’nden Tahir Vatanoğlu, Sabit Sıdık ve Azat bey, Özbek Türklerini temsilen Ekber Yassa, Kızılelma Strateji Grubu yöneticisi Mehmet Seyit Türker,Kırım Dermeği Başkanı  Celal İçten ve Kazak Türkleri Dermeği. Başkanı Ertolkun Gaynetullah, Nurahmet Yurttash, Gazeteci Yazarlar Yılmaz Birinci, Emre Esra Öztürk ve Güngör Yavuzaslan, sunucu, Türkmen  Aman bey, Kırgız Türkleri Derneği . Başkanı. Abdulmetin Keskin gibi bir çok türk dünyası sevdalısı katıldı.

Bayrampaşa ve Haber İstanbul Gazeteleri

 

 

 

 

 

 


TUNA DAVET ORGANİZASYON SALONLARI

Deva Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Altan Ertan...

Ak Parti’nin Çalışkan Mahalle Başkanı Hikmet Koç Belediye Meclis Üyesi Adayı…

Raif Güler’in Açıklamaları Bayrampaşa’da Siyasi Dengeleri Değiştirdi..!

YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN KÖTÜ EKONOMİ BASIN AÇIKLAMASI...

CHP MECLİS ÜYESİ AV. ATİLLA ÖZEN’İN MECLİSTE CANLI YAYIN İZİN İSTEĞİ 6.KEZ RET EDİLDİ

BAŞKAN OVALI ÜÇ AYLARI KUTLADI...

MEMLEKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI OVALI:2023 MEMLEKET PARTİSİNİN ZAFERİ OLACAK...

MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Yeşil'den Bayram Tebriği...

Türkiye Değişim Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Bingöl'den Bayram Tebriği...

Memleket Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Ovalı'dan Bayram Tebriği...

?Maltepe?yi Maltepeliler yönetiyor?

HER ALANA DESTEK VERİYORUZ

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ KONVOY HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA?

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ TIRINA SINIRDA EL KONULDU?

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Efe, Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanlığı`na seçildi

Hababam Sınıfı Yeni Yılı Derin Cafe`de Kutladı

Atatürk İmam Hatipli Öğrencilerden Şehit Evine Taziye Ziyareti

Park ve bahçelerde kış hazırlığı

HALEPLİ ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜLDÜ

Abdullah Aydoğan'dan Tebrik Mesajı...

Ali Rıza Tünay'dan Tebrik Mesajı...

Doğan Erdal'dan Tebrik Mesajı...

Muhtar Murat Aytekin'den Teşekkür ve Bayram Tebriği...

Muhtar Enver Keleş'den Teşekkür ve Bayram Tebriği...

Başkan Mutlu Görevi Devraldı…

Mutlu Başkan Ve Meclis Üyeleri Mazbatalarını Törenle Teslim Aldı…

Bayrampaşa Mahalle Muhtarları Mazbatalarını Teslim Aldı…

Hasan Mutlu Başkan İle Bayrampaşa Mutlu Son Buldu…

Muhtarlıklarda Büyük Değişim…

?Maltepe?yi Maltepeliler yönetiyor?

HER ALANA DESTEK VERİYORUZ

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ KONVOY HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA?

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ TIRINA SINIRDA EL KONULDU?

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Efe, Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanlığı`na seçildi

Hababam Sınıfı Yeni Yılı Derin Cafe`de Kutladı

Atatürk İmam Hatipli Öğrencilerden Şehit Evine Taziye Ziyareti

Park ve bahçelerde kış hazırlığı

HALEPLİ ÇOCUKLARIN YÜZLERİ GÜLDÜ