M.Tevfik Özbilgin


BANA DOKUNMAYAN BİN YIL YAŞAMAMALI ŞEHİT FEHMİ BARÇIN`IN ADI YAŞATILMALI


 

Atasözü olmamasına karşılık halk arasında kullanılan  BANA DOKUNMAYAN  YILAN BİN YIL YAŞASIN sözünü hep duymuşuzdur . Halbuki bu şekildeki düşünce tamamen yanlış ve umursamazlık vurdumduymazlık göstergesidir .

Günümüzde maalesef  terör olaylarına şahit olmaktayız  Bu olayları planlayan bir yılanın olduğu da herkesin malumudur. Hal böyle olunca bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyemeyiz. Zira hepimiz bir arada aynı vatanda yaşamaktayız. Şunu iyi bilmeyiz ki; bazı kardeşlerimizi  ona sokan zarar veren bu yılan bir gün gelecektir bizleri de sokacaktır.

Atasözlerimizde ise YILANIN BAŞI ERKEN EZİLMELİDİR sözü yer almıştır. Bu nedenle tüm bireyler kendi üzerine düşen görevleri yapmalıdırlar.

Diğer bir ifade ile terörle mücadele sadece polis ve askerin görevi olmayıp herkesin görevidir. Bundan yola çıkarak bizlerin terörle mücadele için neler yapmamızın gerektiği yolunda kafa yormalı ve terörle mücadelede güvenlik güçlerine yardımcı olmalıyız .

Şöyle ki :

Mahalle Muhtarları Mahalleye yeni gelen kişilerin kim olduğunu,ne iş yaptığını nereden  geldiğini araştırmalıdır .

Evini yabancılara kiraya veren ev sahiplerinin de yüksek fiyat veren önüne gelen kişiye evlerini kiraya vermemeli.onların kim olduğunu ne iş yaptığını araştırmalıdır .

Kaymakamlıkça kağıt toplama  işini izne bağlamaları ve  gündüz ve gece kağıt toplayan kişilerin kimliklerini alarak onların sakıncalı kişi olmadıkları anlaşıldıktan sonra  onların kağıt toplama işine izin vermeleri

Belediyelerin çöp toplayan  görevli çöpçülere Emniyetten bir görevli isteyerek şüpheli paketin ne olduğu ,böyle bir şüpheli paketin görülmesi halinde keza şüpheli araçlar hakkında  derhal güvenlik güçlerine haber vermeleri konusunda eğitim vermelerini istemelidirler

Belediyeler  kamu binalarının duvarları önüne ağaç dikilmemesi   ve ayrıca elektrik reklam direkleri konulmaması konusunda tedbir almaları .

Burada bir anımı okuyucularımla paylaşmak istiyorum .

7 Ağustos 2008 ? tarihinde , Karacaahmet Mezarlığı içerisinde kurulan düzenekten

1. Ordu Komutanlığına bağlı Selimiye Kışlası`na havan topu ile saldırı düzenlenme girişiminde bulunması üzerine  Bakırköy Kaymakamlığının ve Emniyet Müdürlüğünün karşısında yer alan mezarlıktan da aynı şekilde bir saldırının olabileceği tarafımdan yazılı olarak  zamanın Kaymakam Vekili Vali Yardımcısına bir dilekçe sunularak  mezarlıkta bir bekçinin bulunmadığı ve ayrıca mezarlığı çevreleyen demir parmaklıklara bez reklam afişlerinin asıldığını böylece  görüşün engellendiği belirterek bez afiş konulmasının  yasaklanması Belediyece  bekçi görevlendirilmesi  istenmişti. Bu isteğim maalesef yeterli ilgi görmedi. Ben üzüntü içinde ayrılarak Bakırköy Kaymakamlığında bir görevlinin  yanına ziyaret  için uğradığımda  bu  görevli  bana üzüntümü anlayarak sebebini sorması üzerine konuyu kendisine  aktardım. Bu görevli bana ben on beş yıldır burada görevdeyim . Bakırköy mezarlığından böyle bir saldırı daha önce olmuştu demesi üzerine konuyu tekrar ilgililere iletmem üzerine  Bakırköy Belediyesi mezarlığa bekçi görevlendirdiği gibi bez afişlerin konulması yasaklandı ve ayrıca mezarlık  ışıklandırıldı.

Bu örnekte olduğu gibi bizlerin dikkatli ve uyanık olmamız ve güvenlik güçlerine her zaman yardımcı olmamız gerekmektedir .

Nitekim Sayın  Cumhurbaşkanımız da bize seferber  olmamızı önermiş ve seferber olmamızdan ne anlaşılmasının gerektiğini de açıklamıştır .

Ayrıca şehit ve gazilerimize de sahip çıkarak onların anılarını da  yaşatmalıyız .Bu cümleden olarak geçtiğimiz günlerde KAYSERİ`deki hain terör saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Fehmi Barçın`ın  isminin doğduğu evin bulunduğu caddenin ismini değiştirilerek  bu caddeye ŞEHİT ÇAVUŞ FEHMİ BARÇIN CADDESİ ismi verilmelidir. Sporcu Arda Turan?ın adının Ordu Caddesinin ismi değiştirilerek Arda Turan İsmi konulması nazara alınarak  şehidimizin isminin de  vakit geçirilmeden verilmesi yerinde olacaktır .

Şehitlerimizin yakınlarına ilgi duyma konusunda yaşadığım olayları  yine okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

Bir şehidimizin annesi Bayrampaşa Kaymakamı iken bana gelerek  şehidin kardeşi olan oğluna iş istedi.  Oğlunun sürücü belgesinin bulunduğunu bildirdi. Ben de Bayrampaşa İlçemizde  Okul ve işçi servisi işletmesi konusunda büyük bir firma yetkilisi olan A.A. konuyu ileterek bir serviste şoförlük görevi  verilmesini istedim.   Sağ olsun hemen bir servis arabasına  şehidimizin kardeşini şoför olarak yerleştirdi. Bu süre sonra şehidin annesi gelerek oğlunun işine son verildiğini söyledi Ben de nedenini iş adamı A.A. ilettim .Kendisi bana cevaben şehidin kardeşinin işine geç geldiğini bu nedenle işine son verildiğini bildirdi. Ben bunu üzüntüyle karşıladım Zira şehidin kardeşi halen kardeşinin şehit olmasından dolayı yaşadığı üzüntüyü bir türlü atamadığını psikolojik durumunun ise bozuk olduğunu anlamıştım.

Yine  5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK örgütünün 33 köylü kardeşimizi  katletmesi ve köyü ateşe vermesi  kardeşlerimizi  şehit etmesi üzerine bu köyden bir  bayan dul vatandaşımız daha sonra Bayrampaşa İlçemize  gelerek bizden kendisine  bir ev alınması konusunda yardımcı olunmasını istedi. Ben konuyu Sosyal Yardımlaşma Vakfı toplantısında gündeme getirerek ev alınması konusunda  yardımcı olmamızı  ancak bu yardım Vakfın bütçesini aştığını bu nedenle ileride Vakıf üyelerinden yapılacak yardım parasının  geri istenebileceğini belirttim . Mesai arkadaşlarım ve bilhassa zamanın Müftüsü Hamit İskender?in  bu isteğin ret edilmesinin büyük günah olacağı konusundaki konuşmalarından sonra karar verilerek gerekli yardım yapıldı. Ben isterdim ki 33 vilayettin her biri Başbağlar köyünde yakınlarını ve evlerini kaybeden vatandaşlarımıza birer ev yapılması konusunda kampanya açarak bunu gerçekleştirmeleri ve  dul kardeşlerimize başlarını sokacak bir yuva sağlanmasıdır .

Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi vatan uğrunda eğer kan döken varsa vatandır .Hal böyle iken bizlerin şehit ve gazilere karşı duyarsız kalmamız vatan savunmasına zarar verecektir .

Ayrıca şehitlerimiz için Milli Yas ilanını beklemeden bizlerin hemen  yas tutmamız ve hiç olmazsa  birkaç hafta eğlence yerlerine gitmememiz   gerekir.

Bayrampaşalı kardeşlerimin Çevik Kuvvet önünde günlerce toplanarak  gösterdikleri dayanışma ve şehitlerimize karşı duyarlılıklarını da unutmadık .

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve ayrıca gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu vesile ile Şehitlerimizin ruhları şad tekrar şad olsun Milletimizin  başı sağ olsun okurlarımızın da Yeni yılı hayırlı olsun.