M.Tevfik Özbilgin


BAYRAMPAŞA GAZETİMİZ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI


     Bayrampaşa  Gazetemizde Ekim-2018 ayında yayınlanan köşe yazımda

BÜROKRASiDEKİ  MEVCUT  METAL YORGUNLUK  NASIL GİDERİLEBİLİR

   Başlığı altında aşağıdaki hususu gündeme getirmiştim      

     Bürokrasideki mevcut  metal yorgunluğun giderilmesi  için bürokratların (Amir ve memurların ) halkın refahını artırmak  ve halka sunulan hizmetlerin hızlı ve modern şekilde  gerçekleşmesi için  yeni projelerin bürokratlarca ortaya konulması ile olabilir .

   Eski bir bürokrat olarak bürokrasideki mevcut metal yorgunluğun giderilmesi için aşağıda bazı önerilerimi halen görevde olan bürokratlara bir örnek olması için aşağıda sunuyorum :

    1 Noterlik Hizmetinin Cumartesi ve Pazar günleri de görülebilmesi için NÖBETÇİ NOTERLİK oluşturulmalıdır .Bu sistem kurulduğunda Cumartesi ve Pazar Günü araba ve konut satışları hızlanacak ,ayrıca Devlet memurlarının ve işçilerin noterde işlem yapmak için (Örneğin veraset belgesi çıkartılması .ev sahibine ihtar çekilmesi,  avukata vekalet verilmesi vesair işlemler için ) izin almalarına ve  sonucunda işlerin aksamasına meydan verilmemiş olacaktır .     Gazetemizde bu yazının yayınlanmasından   beş ay sonra  Adalet Bakanlığı  yayınladığı bir yönetmelikle NÖBETÇİ NOTERLİĞİ  ihdas etmiştir .

    Ben bu başarıyı kendi başarımdan ziyade  Bayrampaşa Gazetemizin bir  ÇALIŞANLARI VE OKUYANLARI İLE BİRLKİTE BİR AİLE olması nedeniyle BAYRAMPAŞA GAZETESİNİN BAŞARISI olduğunu değerlendirmekteyim.

      Nöbetçi Noterliğinin hayata geçirilmesinden sonra tarafımdan yapılan küçük bir anket çalışmasından çıkan sonuca göre Nöbetçi Noterliğinden hem iktidar ve hem de muhalefet partilerine mensup kişilerin nöbetçi noterlik uygulamasından çok memnun olduklarını hatta bu konuda çok geç kalınmış olduğu tespit edilmiştir

      Bürokrasideki metal yorgunlukların giderilmesi için alınan tedbirlerin uygulamaya konulması ile  İKTİDAR PARTISININ OYUNU ARTIRMIŞ  OLDUĞUNDA KİMSENİN ŞÜPHESİ OLAMAZ .

       Ancak Adalet Bakanlığımız Bürokraside metal Yorgunluk yazımızda gündeme getirdiğimiz NÖBETÇİ NOTERLİK konusunu hayata geçirmiş olmasına karşılık aynı yazımızda  ATM BANKA PARA  ÇEKME MAKİNALARIYLA İLGİLİ OLARAK  güdeme getirdiğimiz aşağıdaki hususu İÇİŞLERİ BAKANLIĞI hayata geçirmemiş olduğu görülmüştür :

   Bankaların ATM CİHAZLARINDA meydana gelen kredi kartları  kopyalanması ,gasp, dolandırıcılık ,hırsızlık suçlarının önlenmesi için de   TÜM BANKALARIN ATMLERİNİN YER ALDIĞI TOPLU ATM  MERKEZLERİ oluşturulmalıdır .

   ATM ler eskiden sadece para çekmek için kullanılmakta iken halen ATM ler BİR BANKA GİBİ İŞLEM YAPAR HALE GELMİŞLERDİR .

   Şöyle ki ATMlerden  kira borçları ödenebilmekte bir başkasına havale gönderilebilmektedir Hal böyle olunca HER ATM SANKİ BİR BANKA ŞUBESİ GİBİ çalışmaktadır .

   Ayrıca Bankalar son yıllarda ORTAK NOKTA şeklinde çalışmakta olup  tüm Banka ATM leri diğer Bankalarda hesabı olanlara da hizmet vermektedirler.

   İşte bu tespitlerimiz karşısında Bankalar Ortak ATM Merkezleri oluşturarak bu Merkezlere de gece gündüz   giderleri  tüm bankalarca ortaklaşa (ATM koyan bankalarca) karşılanmak üzere  GÜVENLİK GÖREVLİSİ KOYMALARI durumunda hırsızlık ATM lere kopyalama cihazı yerleştirme ,gasp gibi suçların önlenmesi mümkün olacaktır .

   Hepimizin bildiği üzere şimdi ATM Cihazlarında   kopyalama işleminin önlenmesi için AT GÖZLÜĞÜ  gibi gölgeleyici çıkıntıların konulması çok çirkin bir durumdur. Bu konuda bir yabancının AT GÖZLÜĞÜNÜN nedenini öğrenmesi üzerine hayrete düştüğü görülmüştür

       Gazetemiz bundan böyle başarılara imza atmaya ve metal yorgunlukla mücadeleye devam edecektir. Her ne kadar bürokratlar biz biliriz bizim işimize karışmayın deseler bile