Yılmaz Birinci


YEREL YÖNETİMLERDE OLUMLU VE OLUMSUZ ANALİZ..

Malum son bir buçuk yıldır Pandemi dünyayı etkisine aldığı gibi ülkemizde de önemli hasarlara sebebiyet vermiştir. Bir çoğumuz bu covid illetinden sevdiklerimizi kaybetmenin acısını yaşadık. Bilen bilmeyen herkes kendi bildiğince bu gizemli ölümcül virüsün sırrını ve korunmasının sebebini aradı ve halen aramaktadır.


Malum son bir buçuk yıldır Pandemi dünyayı etkisine aldığı gibi ülkemizde de önemli hasarlara sebebiyet vermiştir. Bir çoğumuz bu covid illetinden sevdiklerimizi kaybetmenin acısını yaşadık. Bilen bilmeyen herkes kendi bildiğince bu gizemli ölümcül virüsün sırrını ve korunmasının sebebini aradı ve halen aramaktadır. Bu olaya Dünya geneli hep bilimsel biyolojik açıdan bakmaya çalışılmıştır. Oysa manevi açıdan bakıldığında, sadece bilimsel değil, ilimsel açıdan da bakılması gerektiği anlaşılmaktadır. Konuyu biraz daha açmak gerekirse; Dünya geneli insanoğlunun Tanrının varlığını bildiği gibi,  tabiri caiz ise, dini islam olan bizler Allaha inanan ancak uygulamada eksik kalan sözde Müslümanlar olarak yüce Mevlam bizleri cezalandırmış olma ihtimali de yüksektir.  Fakirken şükreden zengin olunca şükürden vaz geçen hadisler, ayetleri istediği gibi değerlendiren mevki makan mal mülk şöhret elde edince özünden kopan geldiği yeri unutan dünyeviyatı uhreviyat üzerine tercih eden insanoğlunun özelliklede Müslüman olan kesimin  acaba hiç mi suçu yoktur. Doğu Türkistan da Mayamhar da suriye de ırakta Filistin de Kudüs te zulüm yaşayan Müslümanların akan göz yaşlarına karşın bizlerde yeterli göz yaşımızı dökebildik mi? onların acısını gerçekten paylaşabildik mi? bence maalesef hayır. Yapılması gereken; titreyip bir an evvel tövbe edip kendimize özümüze dönmenin yolunu aramalıyız.

At İzi İt İzine Karıştı Mafya Siyaset İlişkisi Ayyuka Çıktı..!

Malumumuz son  günlerde sıkça kamuoyunu meşgul eden konuların başında organize suç örgütleriyle beraber hareket eden  kirlenen siyasetin  ve  bürokrasinin sosyal medya üzerinden sanal savaşına şahit olmaktayız. İnsanlar öyle politize olmuş ki; birileri birilerini, diğerleri ise, diğerlerini suçluyor övgü sövgü gırıla gidiyor. Bana fikrim sorulduğunda; her kimler ise adı olumsuzluğa karışmış olanlara aslında birbirlerinden pek farkları olmadığı pisliğe bulaştıkları için hiçbir tarafı benimsemediğimi ancak devletçi yanım ağır bastığı için elbette öncelikli olarak devletimin yanında olduğumu açıkça ifade etmekteyim. corena virüs tehlikesini  bile geride bıraktıran hatta nerdeyse unutturan bu olumsuzluklar ülkemizi Dünya kamuoyu önünde ciddi zedelemektedir. Yüce divan kişiye göre değil suça göre işlemeli ve gereği yerine getirilmeli aksi taktirde bu şekilde at izi ile it izi hep karıştırılmaya devam eder ülkemiz kaybeder.

Belediye Başkanı Aydıner’in 10.Yıllık  Performansı..!

2011 Yılında Belediye başkanlığı görevine gelen Belediye Başkanı Atilla Aydıner’in performansına bakıldığında; çok ilginç bir tablo ortaya çıkmaktadır. Performansı teraziye konulduğunda olumlu ve olumsuzluk yanı, başarı ve başarısızlık oranı Meclise intikal eden kaynaklara göre şu şekilde yansımaktadır. Başkanlık makamı 2011 yılında devralındığında  Belediyenin  borcu 57 milyon Tl civarında iken 2021 yılında takriben 220 milyon tl’ye tırmandı. Uçuk masraflarla yapılan gereksiz organizasyon ve promosyon yoluyla İsraf yapıldığı mecliste sıkça tartışıldı. Başkan Aydıner  göreve geldiğinde var  olan başkan danışmanlarının görevlerine son vermenin dışında hiçbir başkan yardımcılarının  müdürlerinin  ve personelinin bir iki kişi haricinde yerlerini değiştiremedi. Başarılı personel ile başarısız personellerini  ayrıştıramadı. Uzun yıllardır fahiş fiyatlarla ihale alan belediyeyi kemiren firmaları ekarte edemedi. Mevzuat gereği her yıl Kpss’siz alınan özel kalem müdürlüğü kadrosuna  iki üç kişi hariç hiçbir Bayrampaşalı genci memurluğa alamadı. Muhalefetin yüklenmesi neticesinde Sayıştay denetim raporlarında gereksiz masraflar işlendi. Doğrudan teminlerle gazete dergi ve muhtelif malzemeler alımlarında aracılık yapan firmalar yüksek kazançlar elde etti.   Sn Aydıner son yerel seçimlerinde Cumhur ittifak sayesinde başkanlık koltuğunu kıl payı kurtarmayı zor da olsa başardı. Daha önce merhum Necmettin Erbakan hocanın adının bir parka verilmesi istendiği ve yerine getirilmediği  gibi hatta mecliste öneri ve talep edilmesine rağmen merhum Alparslan Türkeş’in  ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun  da herhangi bir caddeye veya bir  sokağa henüz adları verilmedi.…60 Yıllık Bayrampaşa spor cüzi fiyata  onun döneminde satıldı. Bu söylemler Belediye meclisinde bir çok kez dile getirildi.

Başkan Aydıner’in 10 Yıllık Olumlu Performansı..!

Hemen hemen her Amatör spor kulüplerine gelir amaçlı lokal tahsis etti…Parklara önem verip Prestij parklar haline getirdi…Cenaze ve Cemiyetçiliğe önem verip yaygınlaştırdı.  Engellileri önemsedi ve sahip çıktı. Muhtarlarla koordine olup hizmet binalarını yeniledi. El becerileri olan Kadınlara yönelik  özgüvenlerini sağlamak için geçici de olsa dükkan tahsis etti. Yaşlılar için dinlenme lokali hizmete açtı.

Evet anlaşıldığı gibi 1999 yılından beri  ikisi bir arada gazetelerimiz haber niteliği taşıyan olumlu ve olumsuz her haberi mesleki ahlaki ve hukuki  doğrultusunda objektif olarak tarafsız bir şekilde sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. İleriki zamanlarda kaynakları elde ettiğimiz taktirde çok daha önem arz eden ve ses getirecek haberlerimize yer vereceğiz. Gelecek sayımızda Başkan yardımcıların  performanslarını objektif bir şekilde değerlendireceğiz inşallah. Bu vesile ile tüm okurlarımıza en içten selam eder daha ziyade güncel haberlerimizi  internet haber sitemizden takip etmelerini öneririz. Bu vesileyle 2021-2022 yeni eğitim öğretim dönemin tüm öğrencilerimize öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni eder saygılar sunarım.